Martin Liivamägi naasis Eestisse ja hakkab treenima KUK lapsi

Martin Liivamägi naasis Eestisse ja hakkab treenima KUK lapsi

  • 13.09.2014

Viimased 6 aastat enda elust USA-s Californias õppinud ja treeninud Martin Liivamägi naases sellest õppeaastast tagasi kodumaale ning on võtnud eesmärgiks aidata Eesti ujumist kõrgemale tasemele viia. Kalevi Ujumiskooli kasvandik M.Liivamägi hakkab andma meie sportlike rühmade õpilastele üldkehalist treeningut, millega kahel korral olümpial käinud sportlane aitab õpilastel saavutada paremaid tulemusi.

Kes on üldse Martin Liivamägi?

Martin Liivamägi – kahel olümpial käinud ja mitmete Eesti rekordite omanik. Kui rääkida Eesti ujumisest, siis ei saa üle ega ümber Martin Liivamäest. Kalevi Ujumiskooli õpilane veetis viimased 6 aastat enda elust USA’s Californias. Martin on käinud nii paljudel tiitlivõistlustel, et neid jääkski ilmselt loendama. Liivamäe üheks suurimaks saavutuseks on kindlasti Euroopa juunioride meistrivõistluste hõbemedal 200m kompleksujumises. Samuti on ta ujunud paljudes finaalides Euroopa täiskasvanute meistrivõistlustel.

Oma debüüdi täiskasvanute tiitlivõistlusel tegi Liivamägi 2006. aastal Helsingis. Liivamägi meenutab: „Suutsin ennast nii 100m kui ka 200m kompleksujumises finaali ujuda. Parimaks kohaks jäi 6. koht 100 meetris ning minu ees viiendana lõpetas ei keegi muu kui minu enda suur lapsepõlve iidol Jani Sievinen. Kodupubliku toetus temale oli meeletu kuna tegemist oli tema hüvastijätmisvõistlusega ning mul oli hea meel, et sain sellist hetke kogeda.“ Noorematele lugejatele niipalju teadmiseks, et Jani Sievinen on võitnud 31 tiitlivõistluste medalit. Lisaks hoidis ta enda käes 9 aastat 200m kompleksujumise maailmarekordit enne, kui legendaarne Michael Phelps selle üle ujus.

Küsisime Martini lemmiku tegevuse kohta ning vastuseks tuli mootorratta seljas sõitmine. „Vaevalt saab midagi võrrelda päris selle tundega olles mootorratta seljas ja sõites mööda Ameerika läänekallast ja üle Golden Gate silla. Motikaga sõit on väga palju adrenaliini tekitav, kuid samas ka uskumatult rahustav. Sõna otseses mõttes on su elu sinu kätes.“ Nagu näha, oskab Martin hästi veeta oma aega. Enda lemmiku söögi kohta ütles ta vaid „Kas Kalevi martsipani kommid sobivad vastuseks?“

Martin veetis Ameerika Ühendriikides 6 aastat ning küsisime talt parimat mälestust nende aastate jooksul. „Viimased 6 aastat on olnud uskumatu kogemus ning ühte täpset mälestust on raske välja tuua. Olen leidnud uskumatuid sõpru terveks eluks, söönud toitusid, millest mul varem polnud aimugi ning näinud oma silmaga ehitisi ja maastikke, mida varem vaid filmides ja piltidel nähtud. Minu arvamus nii Ameerikast kui ka kohalikest inimestest on hoopis teine, kui enne sinna minekut. Ütlekski, et kõik inimesed, keda olen kohanud, ja nendega veetud aeg on mu parim mälestus USA-st.“

Martini kogemused ja oskused aitavad kindlasti Kalevi Ujumiskooli noortel õpilastel saavutada paremaid tulemusi ja arendada end veel enam. Liivamägi ei jäta selle juures ka enda treenimist ning plaanib ka järgnevatel võistlustel osaleda.

Soovime Kalevi Ujumiskooli poolt Martinile palju edu nii treeneritöös kui ka võistlusspordis.

Avaldatud: 13.09.2014