Ujumiskooli noored käisid Riias

Ujumiskooli noored käisid Riias

  • 21.04.2014

Kalevi Ujumiskooli 2001 kuni 2005 aastal sündinud noored käisid 16.-17. aprillil Riias, et maha pidada väike sõpruskohtumine sõpruskooli ujujatega. Ujumiskooli õpilasi sõitis Lätti 24 tükki koos meie kahe treeneri – Hilju Lillo ja Epp Kruusmaaga.

Võistlus baseerub ujumiskoolidevahelisel võistlusel, kus iga ala esimesele kaheksale antakse vastav arv punkte ning niimoodi selgitatakse sõpruskohtumise võitja.

Kohale jõudes ootas ujujaid ees esimene võistluspäev, kus võisteldi väga hästi. Silmapaistvaid tulemusi ujusid Carlos Tults (2004 s.a.) ning Jako Joosep Viirpuu (2005 s.a.), kes võistlesid 2003 s.a. vanuseklassis. Tults võitis 100m kompleksujumise 1.28,13-ga ning Viirpuu oli ajaga 1.34,12 kolmas.  Esimese võistluspäeva võitis Riia Ujumiskool, saavutati 161 punkti Kalevi Ujumiskooli 115 vastu.

Võistlemas käidud, mindi Riia linnaga tutvust tegema. Riia Ujumiskool korraldas toreda ekskursiooni kodumaa pealinnas ning näidati palju huvitavat.

Teisel võistluspäeval oli märgata, et lastel polnud bussisõiduväsimust ning tempo paranes märgatavalt. Sel korral olid ujujad teineteisega vastamisi – mõlemad ujumiskoolid andsid üles enda parima ujuja ning võistlus käis ainult esikoha peale. Nendest duellidest tulid võitjatena välja Johanna-Maria Randma, Carlos Tults, Jan Joonas Viirpuu, Jako Joosep Viirpuu, Alessia Saraceno, Nikita Pisarenko ja Carl Joseph Suuroja. Teise päeva võitis siiski Riia, kui saadi 228 punkti Kalevi Ujumiskooli 203 punkti vastu. Võistluse lõpptulemuseks jäi Riia – 389p ja Kalev – 318p.

Kalevi Ujumiskooli õpilased näitasid lõppkokkuvõttes Riias head taset ning mis peamine – reis oli tore ning kõigile õpilastele suur kogemus.

Pilte reisist näeb Galeriist

Võistluse tulemusi näeb SIIT

Avaldatud: 21.04.2014