Ujumiskooli möödunud hooaja parimad ujujad said premeeritud

Ujumiskooli möödunud hooaja parimad ujujad said premeeritud

  • 19.10.2020

Nädalavahetusel toimus Flavore restoranis eelmise hooaja Kalevi Ujumiskooli parimate ujujate autasustamine. Koroonaviiruse tõttu tänavu traditsioonilist suurt kinopäeva ei toimunud ja üritusele olid kutsutud vaid möödunud hooaja parimad ujujad. 

Kuigi möödunud hooajal jäi paljudel ning kõige tähtsamatel võistlustel osalemata, siis kogunes hooaja jooksul kodustel ja välismaa ujumisvõistlustel meie ujujatel enam kui 200 auhinnalist esitust alustades 7-aastastest ujujatest ja lõpetades Eesti meistritiitlitega. Ujumiskooli parimad valiti tänavu viies erinevas vanuseklassis. Auhinnad jagati kätte pärast laupäeva hommikust trenni ning söök Flavore restoranis oli nagu rusikas silmaaugus. Parimad ujujad teenisid rahalise preemia, Ujumiskooli jope ja “Kiire Ujuja” meene.

Kõige vanemas vanuseklassis krooniti Ujumiskooli parimaks Marko-Matteus Langel, kes võitis eelmisel hooajal kaks Eesti meistritiitlit ja kaks Eesti lühiraja meistrivõistluste kulda. Mullu kirjutas Langel enda nimele ka Ujumiskooli 100- ja 200m vabaltujumise tippmargid. Neidude vanemas vanusegrupis valiti parimaks Kertu Kaare. Parimateks saavutusteks jäid Kaarel mullu Eesti lühiraja meistrivõistluste kuldmedal ja esikoht Baltimaade meistrivõistlustel.

2003-2004 s.a noormeeste seas oli parim Georg Filippov. Ta teenis eelmisel hooajal neli Eesti noorte meistritiitlit ja nendest kolm 50m basseinis. Lisaks teenis ta kulla enne koroonakriisi Baltimaade noorte meistrivõistlustel. Neidude 2004-2005 s.a vanusegrupis valiti parimaks Mariangela Boitšuk. Eesti juunioride meistrivõistlustel pälvis Boitšuk kolm kuldmedalit ja astus poodiumi kõige kõrgemale astmele ka täiskasvanute konkurentsis. Lisaks oli Boitšuk üks kahest meie klubi ujujast, kes täitis Euroopa juunioride meistrivõistluste normatiivi.

Jako Joosep Viirpuu teenis parima ujuja auhinna 2005-2006 s.a poiste seas. Tema parimad ujumised olid mullu neli Eesti noorte meistrivõistluste medalit ja 200m seliliujumise pronksmedal täiskasvanute seas. Neidudest oli 2006-2007 s.a parim Eneli Jefimova. Ta võitis viis Eesti noorte meistritiitlit, võitis katkise sõrmeluuga 200m rinnuliujumise Eesti meistritiitli. Täitis täiskasvanute Euroopa meistrivõistluste normatiivi. Lisaks ujus ta enda nimele kõik 50-100-200m rinnuliujumise Eesti noorte- ja juunioride rekordid nii pikas kui ka lühikeses basseinis.

2007-2008 s.a poiste seas valiti parimaks ujuja Airon Pajula. Ta jõudis poolikuks jäänud hooajal teenida neljast “Noortesarja” ujumisest neli medalit millest kaks olid kuldsed.  Tüdrukutest oli 2008-2009 s.a vanusegrupis parim Ines Elisabeth Raidma. Ta teenis kuldmedali “Noortesarjas” ja oli rinnuliujumises võidukas “Klaipeda Grand Prix” ning “Vantaa Junior Meet” võistlustel. Kõige nooremas poiste vanuseklassis oli parim Ragnar Kalvet. Ta oli 3x võidukas “Laste Karika” etapil ning võidutses “Klaipeda Grand Prix” ja “Tontuu Uinnit” võistlustel. Kõige nooremate tüdrukute seas teenis auhinna Charlotte-Sophia Suuroja. Tema auhinakappi lisandus “Laste Karika” kuldmedal ja kolm kulda “Klaipeda Grand Prix” võistluselt Leedust.

Eriauhinna pälvisid meie parimad paraujujad Susannah Kaul ja Matz Topkin. Kaul ujus end MM-il finaali ja on täitnud ka järgmisel aastal toimuva Tokyo Paralümpiamängude normatiivi. Topkini möödunud hooaja parimateks tulemusteks Ujumiskooli eest jäid kolm Eesti lühiraja meistrivõistluste kuldmedalit. Ka Topkinil on täidetud Tokyo mängude normatiiv.

Tugev töö uute tulemuste nimel on juba käimas ning ka esimesed võistlused tehtud. Peagi on võistlusi juurde tulemas ning loodetavasti saab hooaeg ilusti peetud. Jääme huviga ootama juba järgmise aasta parimate valimist!

Kalevi Ujumiskooli 2019/2020 hooaja parimad ujujad: 

  • 2002 ja vanemad P: Marko-Matteus Langel
  • 2003 ja vanemad T: Kertu Kaare
  • 2003-2004 P: Georg Filippov
  • 2004-2005 T: Mariangela Boitšuk
  • 2005-2006 P: Jako Joosep Viirpuu
  • 2006-2007 T: Eneli Jefimova
  • 2007-2008 P: Airon Pajula
  • 2008-2009 T: Ines Elisabeth Raidma
  • 2009 ja nooremad P: Ragnar Kalvet
  • 2010 ja nooremad T: Charlotte-Sophia Suuroja