Ujumiskooli noored naasevad Soomes toimunud ujumisvõistluselt 17 medaliga

Ujumiskooli noored naasevad Soomes toimunud ujumisvõistluselt 17 medaliga

  • 02.03.2020

Lõppenud nädalavahetusel toimus Soomes ujumisvõistlus “Vantaa Junior Meet” millest võttis osa 25 Ujumiskooli õpilast vanuses 7-12 eluaastat. Kahe võistluspäeva jooksul teenisid meie ujujad 17 medalit.

Neidudest oli edukaim Ines Elisabeth Raidma, kes võitis kuldmedalid 100m rinnuli- ja 200m kompleksujumise distantsidel vastavalt aegadega 1.30,93 ja 3.10,64. Lisaks sai Raidma kaela hõbemedali 200m rinnuliujumise distantsil. Igat värvi medali võitis Annela Sõgel. Ta jäi võitmatuks 100m vabaltujumises ajaga 1.17,07. Lisaks teenis ta hõbeda 50m liblik- ja pronksmedali 200m kompleksujumises.

Kuni 11-aastaste tüdrukute 100m seliliujumises tõid Ujumiskoolile kaksikvõidu Birgit Reinaru ja Laura-Lota Melih. Reinaru läbis kaks basseinipikkust ajaga 1.26,28 ning sai kaela kuldmedali, Melih teenis hõbemedali. Kolme medaliga naaseb Soomest Saskia Asi. Ta lõpetas teisena 50m kroolisprindi ja noppis pronksmedalid 50m selili- ja rinnuliujumise distantsidelt.

Rome Pukk teenis neli medalit

Poistest oli edukaim 9-aastane Rome Pukk, kes teenis kahe võistluspäeva jooksul neli medalit. Ta oli võidukas 50m kroolisprindis (35,87) ja saavutas veel kolm hõbemedalit. Teise kohaga lõpetas ta 50m selili- ja rinnuliujumise sprindidistantsid ning 400m kompleksujumise (6.36,68)..

Poistest teenisid medali veel Konstantin Šulgin ja Markus Ottis. Šulgin sprintis end pronksmedalile 50m rinnuliujumises ja Ottis teenis sama karva medali 50m seliliujumise distantsilt. Väga lähedal esikolmikukohtadele olid mitmed meie teised ujujad ning kõik võistkonna liikmed jõudsid isiklike rekorditeni.


Kalevi Ujumiskooli võistkond:

Tüdrukud: Ines Elisabeth Raidma, Laura-Lota Melih, Kertu Eliis Kangru, Annela Sõgel, Gloria Sulg, Liisbet Jaamaste, Tessa Erin Adamson, Berit Reinaru, Birgit Reinaru, Laura Lisandra Lõoke, Meriliis Ottis, Paula Simona Tammaru, Riin Alvin, Saskia Asi, Anette Lippur, Elizabeth Sutt, Lucia Mae Lanza.

Poisid: Rome Pukk, Karl Kuldkepp, Robin Nikolajev, Konstantin Šulgin, Markus Ottis, Mihkel Malv, Nikolai Prohhorenko, Robert Suurväli.