Eesti parim noorujuja Eneli Jefimova liitus Kalevi Ujumiskooliga

Eesti parim noorujuja Eneli Jefimova liitus Kalevi Ujumiskooliga

  • 28.08.2019

Kalevi Ujumiskooliga liitus algavaks hooajaks Eesti parimaks noorujujaks peetav Eneli Jefimova, kes hakkab treenima Henry Heina juhendamisel. 

Detsembris 13-aastaseks saav Jefimova on vaatamata enda noorele vanusele purustanud mitmeid rekordeid. Ta nimele kuulub Eesti noorte- ja juunioride rekord 100 meetri rinnuliujumises. Samuti on Jefimova nimel ka Eesti noorte rekord 50m rinnuliujumises. Põhjamaade noorte meistrivõistlustel saavutas Sillamäelt pärit ujuja endast kaks aastat vanemate ujujatega hõbemedali.

“Eneli on alles väga noor ja eks harjumine kõige uuega võtab aega,” sõnas Jefimovat juhendama asuv treener Henry Hein. “Oleme suvel saanud rahulikult teineteist tundma õppida, tema mind ja mina teda – mida ma nõuan, mis asjad on minu jaoks väga olulised jne. Ja ka minul on nüüd juba päris hea pilt temast olemas.” Jefimova saab treenima asuda Eesti ainsas treeninguteks kasutatavas 50m basseinis ning tulevikku silmas pidades on kõik tähtsamad võistlused just 50 meetri pikkustes basseinides, mis annab kõikidele meie spordirühma ujujatele suure eelise.

Treener Hein leiab, et esimesel hooajal on eesmärk tekitada samasugune usaldus ja side nagu tal on teiste enda rühma sportlastega. “Leian, et ilma suurepärase üksteise mõistmiseta ja usalduseta ei tule pikas plaanis ka mingeid tulemusi,” rääkis Hein, kelle treeninggrupis harjutavad teiste hulgas ka kaks Eesti parimat 2006 s.a vanuseklassi poissi kui ka mitmed Eesti noorte meistrivõistluste medalistid. “Hooaega alustame rahulikult kuna Enelil on palju uut millega harjuda (linn, klubi, kool), siis esimene eesmärk on, et ta kohaneks ilusti kõige uuega.”

Tere tulemast, Eneli!